Başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere 100’ün üzerindeki üst düzey isme dönük gözaltı kararı sonrası, yasak kararına rağmen İstanbul’da ve Türkiye’nin onlarca kentinde on binlerce insanın katıldığı kitlesel protestolar yapılıyor.

Türkiye'yeki yüksek tatil fiyatlarına çözüm aranıyor Türkiye'yeki yüksek tatil fiyatlarına çözüm aranıyor

İmamoğlu ve diğer isimler savcı ifadeleri için Çağlayan Adliyesi’ne getirilirken, İstanbul Valiliği de yeni yasak kararlarını duyurdu. İstanbul Valiliği, kent genelindeki eylem ve gösteri yasağının 26 Mart'a kadar uzatıldığını açıklarken, İstanbul ilçelerinden ya da çevre illerden, İstanbul güzergâhını kullanarak "bireysel ya da toplu şekilde kanuna aykırı eylemlere katılması muhtemel şahıs, grup ve araçların" şehre giriş-çıkışlarına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Daha önce 23 Mart'a kadar her türlü gösteri ve yürüyüşün yasaklandığını duyuran Valilik, son açıklamasında kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, çadır kurma, stand açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni ve benzeri türdeki eylem ve etkinlikler ile el ilanı dağıtımı, pankart/afiş asılmasına yönelik yasağın 26 Mart saat 23.59'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Yasaklara gerekçe olarak da milli güvenlik ve kamu düzeni gerekçe gösterildi.

Valilik kapsamı genişleyen yasakların sebebini "konusu suç teşkil eden eylemlerin önlenmesi, milli güvenliğin sağlanması, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, kamu düzeni ve güvenliği ile genel asayişin tesis edilmesi" olarak açıkladı.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere İBB Başkanı İmamoğlu'nun gözaltına alındığı ilk günden beri kent meydanlarında kitlesel protesto gösterileri yapılıyor.

Telegram Turizm Ekonomi