300 milyon lira yatırımla 86 odalı otel yapacak 300 milyon lira yatırımla 86 odalı otel yapacak

1 Eylül'de hizmete açılan Rixos Tersane İstanbul ile ilgili açıklamalarda bulunan Fettah Tamince, projede yer alan detaylar nedeniyle maliyetin arttığını söyledi. 700-740 milyon dolar olarak öngördükleri yatırım maliyetinin 1,3 milyar dolara ulaştığını kaydeden Tamince, 600 rezidansı 45 yıllık tapularla atışa sunduğu proje için 'Kar değil ar projesi' ifadelerini kullandı.

Hürriyet'ten Yasemin Salih'in haberine göre Tamince “Destinasyon oluşturmak sadece bina yapmak değil. Burayı ve tüm bölgeyi hatta İstanbul’u çekim noktası haline getirmek hedefte. Rahmi Koç Müzesi’nden Galataport’a kadar, Mimar Sinan’a kadar uzanan bir yürüyüş yolu, bisiklet parkuru, kültür ve alışveriş noktaları da dizayn etmek aklımızdaki. Şu ana kadar projenin yüzde 65’i tamamlandı. Başlarken 700-750 milyon dolarlık bir maliyet planı yapmıştık ama şu ana kadarki gidişat bunun iki katına çıkacağını gösteriyor. 1.3 milyar dolarlık bir yatırımla bitecek gibi görünüyor. Bunun dışında devlete de 49 yıl için 1.4 milyar dolar ödeyeceğiz.” diye konuştu.

600 rezidans 45 yıllık tapularla satılacak

Tersane İstanbul içinde açılacak mağazalar için yerli ve yabancı markalarla görüşmelerin devam ettiğini belirten Tamince, Rixos Tersane Istanbul’u işin merkezine koyduklarını söyledi. Otelde 100 süit oda, dört de kral dairesi var. Tamince, projede yer alan konutları ise şöyle anlattı: “Apartlar yapıldı. Bunları da 45 yıllığına satıyoruz. 45 yıllık tapu veriyoruz. 600 rezidans bu şekilde satılacak. İlgi var.”

"Kar değil ar projesi"

Projenin kendileri için ‘kâr değil ar projesi’ olduğunu belirten Fettah Tamince, Tersane İstanbul ile bir misyon edindiğini söyledi. İstanbul’da hayatın turizmle bütünleştiği bir konsepti oturtmak istediğini belirten Tamince, şöyle devam etti:

“Buraya dünya çapında otel zincirlerinin sahipleri geldi. Gördükleri en özel proje olduğunu söylediler. Para koymak isteyen çok kişi oldu, hâlâ var. Biz burada bir destinasyon yaratmak istiyoruz. Bu sadece mermere yatırım yapmakla, demire yatırım yapmakla olmaz. Altyapıya yatırım yapmak gerek. Parkları, yolları yaptırıyoruz. Çünkü bu yüzden İstanbul, potansiyelinin yüzde 15’ini turizme yansıtabiliyor. Buraya onlarca tekne aldık. Şehir Hatları ile de birlikte çalışacağız. Misafirler ücretsiz Rahmi Koç Müzesi’ni gezebiliyor örneğin. Bunun gibi deneyimler ekleyeceğiz. Gelenler Tersane’yi hissetsin, İstanbul’u hissetsin istiyoruz. ‘İstanbul yeniden ucuzlasın’ diyemeyiz. Para harcayan turisti İstanbul’a çekmeliyiz.”